Voeding

In onderstaande link vindt u een lesplan van voeding en bewegen voor de leerjaren 1, 2 en 3. Hierin staat uitgelegd welke onderwerpen in de verschillende leerjaren aan bod komen. Ook wordt aangegeven in welke periode deze onderwerpen behandeld worden.

lesplan-voeding-en-bewegen

Het onderdeel weet wat je eet betreft een lessenserie op internet (www.wwje.nl). Het doel van deze lessenserie is de werkers inzicht geven in de voedingsstoffenbalans en de energiebalans van het eigen lichaam. In eerste instantie worden de eigen eetgewoontes in kaart gebracht, aan de hand hiervan krijgt de werker een advies om bepaalde modules te gaan doen. Er zijn zes basislessen en verschillende keuzelessen, waarin de werker zich verdiepen in aanverwante onderwerpen.
Daarnaast worden er twee films vertoond om de werkers meer bewust te maken van het voedsel dat iedereen zonder na te denken consumeert.
De docentenhandleiding hiervan kunt u vinden via onderstaande link.

docentenhandleiding-weet-wat-je-eet

Er is geprobeerd in de kantine zoveel mogelijk gezonde dingen aan te bieden. Het doel daarbij is de keuzemogelijkheid voor gezondere dingen te vergroten. In het aanbod in de kantine komt meer plaats voor gezonde producten. In het kantineproject worden werkers bewust gemaakt van wat zij eten. Het kantineaanbod wordt in deze lessen betrokken door aandacht te besteden aan gezondere keuzes die werkers in de kantine kunnen maken. Voor de invulling hiervan zitten in dit project verschillende lesactiviteiten, werkbladen en internetactiviteiten.
Meer informatie over het kantineproject kunt u vinden via onderstaande links.

gezonde-kantine

kantine-info-medewerkers

kantineproject-uitleg

lekkere fruitshake, gemaakt door werkers leerjaar 1

                         Lekkere fruitshake gemaakt door werkers uit leerjaar 1

Graag helpen? 
Heeft u bovenstaande lesmodules gebruikt en heeft u op- of aanmerkingen? Of gebruikt u op uw school andere lesmodules die ook erg goed werken én deze graag wilt delen met andere bezoekers van deze website?
Mail dan naar gezondmaaktslim@live.nl en wij zullen uw lesmateriaal op deze website beschikbaar maken voor andere bezoekers.

Advertenties%d bloggers liken dit: